Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Свято освітян у Широкому

Дата: 24.10.2018 08:25
Кількість переглядів: 323

В Широківській сільській об’єднаній територіальній громаді Снігурівського району Миколаївщини відбулося справжнє свято для працівників освіти. З дня нагоди Дня освіти в сільському клубі були урочисто нагороджені відзнаками Верховної Ради України та Миколаївської обласної ради заслужені працівники освіти Широківської ОТГ. Присутніх вітали голова Широківської громади Сергій Пересунько, народні депутати України Ігор Бриченко і Тарас Кремінь, а також були присутні консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України. На святковому концерті виступали артисти та художні колективи Миколаївського коледжу культури та мистецтв.

Концерт відбувся за сприяння народного депутата України Ігоря Бриченка. «Дорогі, любі, шановні освітяни, – розпочав своє привітання Ігор Бриченко, – Мені дуже приємно тут з вами бути. Ви дуже тяжко працюєте і тому повинні гарно відпочити. Тому, ми даруємо вам цей святковий концерт. Дай Боже вам кріпкого здоров’я, злагоди і миру!»

Також, Ігор Бриченко підкреслив важливу професійну роль присутнього на святі голови підкомітету з питань освіти та науки Верховної Ради України Тараса Креміня. Колега-парламентар підкреслив, що Тарас Кремінь є справжнім лобі освітян в парламенті, який плідно працює над тим, щоб освітяни відчували покращення.

Тарас Кремінь, вітаючи освітян сказав, що як приїхав до Широкого, то одразу дізнався у голови громади Сергія Пересунька про те, чи виконуються доплати за престижність освітньої праці, чи придбані нові меблі для Нової української школи та скільки набрано дітей у перші класи. «А недоліки є? Каже, є недоліки. Недоліки в тому, що вчитель-початківець розпочав заробляти більше, ніж голова ОТГ, – жартома почав переповідати розмову Тарас Кремінь та серйозно продовжив, – Я вважаю, що так і повинно бути, бо професія вчителя, місія педагогічного працівника, роль наставника в Україні відроджується та повертається на свою закономірну орбіту.

Про це потрібно не тільки говорити, а пишатися цим. Бо ми живемо в період великих тектонічних змін, ми живемо в часи відродження України, а з нею – педагогічної праці!»

Від імені Асоціації міст України Широківську ОТГ привітала консультант з бюджетних питань
Миколаївського РВ АМУ Юлія Забродкіна. Вона зазначила, що Асоціація міст України долучалася до утворення цієї громади та продовжує її консультативно підтримати у власному розвитку.

«Зараз ваша громада добре працює як по податкам і зборам, так і по видаткам. – Тому, я хочу
привітати вас із цим прекрасним днем! Щоб у вас були добрі почуття, гострі почуття самого
прекрасного і їх втілення».

Сільський голова Широківської об’єднаної громади Сергій Пересунько сказав: «Професія вчителя – це одна з найважливіших професій. Кожен день наші діти йдуть до вас за порадами, зі своїми проблемами, зі своїми радощами. Я хочу сказати, що у вас дуже велике серце, дуже багато любові в вашій душі, адже ви з ріку в рік, кожен день віддаєте шматочок свого серця, шматочок своєї любові, кусочок свого життя нашим дітям. Всім тим людям, які обрали в своєму життя путь виховувати нове покоління, то їм всім треба сказати – дякую!»

Святковий концерт у виконанні студентів Миколаївського коледжу культури та мистецтв
запальними ритмами і проникливими текстами не залишив в залі байдужих. Освітяни
Широківської об’єднаної громади у піднесеному настрої дякували організаторам за таке свято.

День працівника освіти в Широківській ОТГ вдався.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора