Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Харчові отруєння - «небезпека» !

Дата: 27.05.2024 12:55
Кількість переглядів: 131

Здорове харчування починається з моменту придбання харчових продуктів, з вибору якісних та свіжих виробів. Їжа може приносити людині не тільки задоволення та користь, але і масу неприємностей. Це пов’язано з тим, що продукти харчування є гарним середовищем для існування та розмноження патогенної мікрофлори і накопичення продуктів їх життєдіяльності.

Харчові отруєння та кишкові інфекції – це захворювання, які виникають після споживання їжі, в якій відбулося масивне розмноження певних штамів мікроорганізмів та накопичення токсинів мікробного або немікробного походження.

До продуктів, які швидко інфікуються, псуються і викликають харчові отруєння, в першу чергу, відносяться молочні, м’ясні, рибні, кремові кондитерські вироби.

Для попередження харчових отруєнь рекомендуємо:

- не купувати продукти харчування в стихійних місцях торгівлі, у випадкових осіб; 

- при купівлі харчових продуктів необхідно обов’язково звертати увагу на термін та умови зберігання і суворо їх дотримуватися;

- не варто вживати продукти, які не пройшли достатню термічну обробку, а також продукти з вичерпаним терміном придатності;

- продукти, які швидко псуються: м’ясні, молочні, рибні, кремові кондитерські та інші необхідно зберігати тільки в холодильнику при температурі не вище +6 градусів;

- сирі овочі та фрукти треба ретельно мити під проточною водою, молоко – завжди необхідно кип’ятити;

- не варто купувати і не вживати в їжу гриби консервовані, солену, в’ялену, копчену рибу, які виготовлені в домашніх умовах;

- слід користуватись водою тільки з перевірених джерел як для пиття так і для приготування їжі, миття посуду;

- дотримуватись правил особистої гігієни, мити руки перед приготуванням та вживанням страв.

Слід пам’ятати, що запобігти кишковим інфекціям та харчовим отруєнням значно легше, ніж їх лікувати!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора