Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

🏗️Будуємо простори без бар'єрів: як впроваджується фізична безбар’єрність у комплексних проєктах з відновлення

Дата: 05.09.2024 09:44
Кількість переглядів: 50

Станом на серпень 2024 року всі комплексні проєкти з відновлення пошкоджених об’єктів внаслідок збройної агресії рф, які замовлялись та реалізуються департаментом містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації передбачають чинні норми ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

💬 «Це державні будівельні норми щодо доступності. Вони враховують потреби та розроблені для створення безбар’єрного простору для всіх категорій людей з інвалідністю: з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності та інших маломобільних груп: людей похилого віку, вагітних жінок, батьків з дітьми та інших», – зазначив заступник начальника управління департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку облвійськадміністрації Євген Скарлат.

Зазначимо, що згідно із чинними будівельними нормами наразі департаментом реалізуються комплексні проєкти відновлення трьох закладів охорони здоров'я🏥 – два у Баштанському районі й один у Миколаєві, а також закладу загальної середньої освіти🏫 в обласному центрі.

➡️Нагадаємо, з ініціативи першої леді України Олени Зеленської у 2021 році була прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree #МиколаївщинаФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора