Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

👣Будуємо своє життя без бар'єрів: як на Миколаївщині впроваджують систему раннього втручання

Дата: 12.09.2024 08:31
Кількість переглядів: 61

Три заклади охорони здоров'я у Миколаївській області уклали договори з Національною службою здоров’я України за пакетом послуг «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та /або хворими, протягом перших трьох років життя». Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Миколаївської обласної військової адміністрації Олег Бабін.

💬«На сьогодні неонатальні скринінги проводяться на чотири спадкових захворювання (фенілкетонурія, вроджений гіпотиреоз, муковісцидоз та адреногенітальний синдром). До того ж 26 спеціалістів/фахівців з Миколаївщини, які задіяні в системі раннього втручання, пройшли підвищення компетентності (онлайн-курс ЕdEra) та отримали відповідні сертифікати», – наголосив Олег Бабін.

➡️Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 12.01.2022 № 52 «Про затвердження переліку установ державної та/або комунальної форми власності, які виконують функції експертного та регіональних центрів неонатального скринінгу для створення нової системи неонатального масового скринінгу в Україні» для Миколаївської області затверджено лікувальну установу на Дніпровщині.

🌐Довідково. Система раннього втручання передбачає виявлення та профілактику порушень розвитку у дітей, підвищення якості життя, супровід й підтримку таких сімей.

Зазначимо, система раннього втручання впроваджується у межах Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Першої Леді України Олена Зеленська.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfreeФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора