Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Тісна співпраця з РВА та органами місцевого самоврядування

Дата: 18.09.2024 09:57
Кількість переглядів: 40

 Спеціалістами Баштанського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в літній період поточного року на виконання Розпорядження начальника районної військової адміністрації №114 - р від 31.07.2024 року прийнята участь  в комісійних обстеженнях закладів освіти на предмет готовності до організації офлайн навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу Баштанського району. До складу комісій  також входили представники районної військової адміністрації, ДСНС, органів місцевого самоврядування. Обстеженнями охоплено всі заклади освіти де здійснюється/планується навчання дітей за очною/змішаною формами навчання в 2024-2025 н.р. в 11 громадах району. 

        Заключним етапом  роботи комісії було обстеження закладів освіти Вільнозапорізької сільської  ради. Хоч ремонтні роботи дещо затягнулися в часі і діти окремих закладів дотепер перебувають на дистанційному навчанні,проте, обладнання укриттів здійснюється на високому рівні з дотриманням вимог чинного законодавства. Так, з метою попередження травмування дітей, сходи, що ведуть до укриттів, обладнані поручнями ( а у разі застосування укриття і для дітей ЗДО передбачена їх дворівневість) та контрастними обмежувальними смугами, як те передбачається Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти. Стіни та підлога капітально відремонтовані, доступні вологому прибиранню. З метою попередження шкідливого впливу матеріалів, що застосовуються  для оздоблення приміщень, всі вони закуповуються засновником при наявності документів, що засвідчують їх безпечність для здоров’я дітей. Зважаючи на те, що при здійснені ремонтів в окремих закладах застосовані плити деревинностружкові з орієнтованою стружкою типу OSB/3, комісією рекомендовано відділу освіти сільської ради дотримуватись  Висновку Державної санітарно-епідеміологічної експертизи відповідно до якого, необхідними умовами використання/застосування зазначених плит є : здійснення  контролю за вмістом шкідливих речовин у повітрі, а саме: концентрацій формальдегіду, метанолу, аміаку та питомої  активності радіонукліду (137) Cs та Sr. Всі укриття, у відповідності до вимог,  забезпечені альтернативними системами опалення,  електропостачання, приладами для вимірювання температури та вологості повітря.

        За результатами оглядів  проведено круглі столи за участю членів комісії та керівників закладів з наданням конкретних рекомендацій.                                                                   


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора