Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

📌 Заступник постійної представниці взяв участь у зустрічі щодо допомоги дітям з родин кримських політвʼязінів

Дата: 30.09.2024 12:56
Кількість переглядів: 41

Заступник постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков взяв участь у зустрічі «Зруйноване дитинство», присвяченій обговоренню допомоги дітям з родин кримських політв'язнів.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

До зустрічі долучились Головний громадський омбудсмен Туреччини Шереф Малкоз, представники Меджліс кримськотатарського народу / Qırımtatar Milliy Meclisi, зокрема його голова Рефат Чубаров, заступник голови Nariman Dzhelyal, Представник Уповноваженого з прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ельвін Кадиров, представники благодійних організацій та інші.

➡ На зустрічі розглядались питання системного порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та вплив цих порушень на життя та стан дітей. Учасники обговорили ситуацію навколо родин кримських політв'язнів, та дітей, що через дії окупаційної адміністрації вимушені жити без батьків.

Головний громадський омбудсмен Туреччини Шереф Малкоз розповів про заплановані кроки турецької сторони щодо підтримки родин політв’язнів, а також про вже досягнені результати, зокрема про надання різнобічної підтримки українським дітям.

Денис Чистіков наголосив на кроках української держави щодо підтримки родин дітей з тимчасово окупованого Криму, у тому числі з родин політичних вʼязнів, зокрема про необхідність донесення інформації про можливість здобуття освіти, отримання українських документів, а також потреби розвитку психологічної допомоги через обставини, в яких вони опинилися, у тому числі залучаючи до вказаних напрямків міжнародних партнерів.

Учасники обговорили ідеї, пропозиції та майбутні кроки щодо підтримки сімей кримських політв'язнів та форми надання допомоги дітям, що зазнали важких життєвих умов через переслідування їхніх батьків окупаційною адміністрацією.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора