Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

📌 Кримськотатарський Ресурсний Центр підготував інформаційні листівки, присвячені важливості визнання депортації кримськотатарського народу 1944 року актом геноциду

Дата: 23.10.2024 15:19
Кількість переглядів: 18

☝️У цих листівках детально розкриваються факти примусової депортації, пояснюється, чому це є геноцидом, які наслідки вона спричинила для народу, а також як сучасна окупація Криму рф та повномасштабна російсько-українська війна продовжує цю злочинну політику.

Листівки створені для інформування парламентів різних країн світу про депортацію 1944 та будуть вперше презентовані у рамках ІІІ Парламентського саміту Кримської платформи, а саме під час сайд-івенту, який проходить сьогодні, 23 жовтня, у Ризі (Латвія).

☑️Цей матеріал стане частиною великої інформаційної кампанії, яка спрямована на підвищення обізнаності про злочини проти кримськотатарського народу та на заклик до країн світу офіційно визнати депортацію геноцидом.

Окрім розповсюдження на саміті, листівки буде надіслано представникам урядів різних країн, щоб вони якнайшвидше визнали депортацію актом геноциду. Цей крок є важливою складовою боротьби за історичну справедливість та права кримськотатарського народу.

▪️Зазначимо, що англомовний варіант листівок буде опубліковано й на ресурсах КРЦ, щоб ви також мали можливість ознайомитися.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора