Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Про які зміни пенсіонер має повідомляти Пенсійний фонд?

Про які зміни пенсіонер має повідомляти Пенсійний фонд?

Статтею 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що пенсіонер має повідомляти територіальні органи Пенсійного фонду України про зміну даних, що вносяться до його персональної облікової картки.

13:04 17.06.2024

Заощадження електроенергії в закладах освіти: додаткові роз’яснення від Міністерство освіти і науки України

Заощадження електроенергії в закладах освіти: додаткові роз’яснення від Міністерство освіти і науки України

Через ворожі обстріли частину енергетичної інфраструктури України пошкоджено. Щоб стабілізувати її роботу, важливо відповідально споживати електроенергію.

13:49 14.06.2024

🇺🇦🤝🇺🇸Україна та США підписали історичну двосторонню безпекову угоду

🇺🇦🤝🇺🇸Україна та США підписали історичну двосторонню безпекову угоду

У четвер, 13 червня, президенти України Володимир Зеленський та США Джозеф Байден підписали безпекову угоду, яка стала найсильнішою за всю історію незалежності України. Цей документ виводить двосторонні відносини на рівень справжнього союзництва та підкреслює безперечне досягнення України.

13:44 14.06.2024

Опитування представників органів місцевого самоврядування

Опитування представників органів місцевого самоврядування

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування в рамках здійснення відповідно до статті 14 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» контрольної функції, що полягає, зокрема, в аналізі практики застосування законодавчих актів у діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, підготовці та поданні відповідних висновків та рекомендацій на розгляд Верховної Ради України, проводить вивчення проблематики статусу депутатів місцевих рад.

13:39 14.06.2024

Народні пісні періоду депортації кримських татар

Народні пісні періоду депортації кримських татар

Історію кримських татар, починаючи з найдавніших часів, можна простежити за народними піснями. Багато народних пісень у кримських татар з'явилося під час насильницьких переміщень і депортації 1944 року.

11:15 13.06.2024

Як підвищення тарифу на електроенергію вплине на розмір житлової субсидії?

Як підвищення тарифу на електроенергію вплине на розмір житлової субсидії?

Механізм субсидій працює так, що, для всіх родин, які вже отримують субсидії, при підвищені тарифа (у данному випадку - тарифа на електроенергію для населення) субсидія буде перерахована автоматично. З січня 2023 року субсидії повністю цифралізовані.

11:10 13.06.2024

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ

За даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в 2024 році фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 24 випадків ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний. 

08:53 13.06.2024

Порядок визначення заробітної плати (доходу)  для обчислення пенсії

Порядок визначення заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії

Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по  30 червня 2000 року незалежно від перерв згідно із ст. 40 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”( далі - Закон № 1058).

08:51 13.06.2024

Обов’язки суб’єктів господарювання  в сфері  централізованого питного водопостачання населення

Обов’язки суб’єктів господарювання в сфері централізованого питного водопостачання населення

 Вода - основа життя. Важко переоцінити значення води в забезпеченні існування життя на планеті Земля, адже немає жодного організму, який би не містив воду. Для людини дуже важливо вживати воду, адже це одна з основних складових здоров’я. При цьому, особливу цінність має чиста питна вода.

10:39 11.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора