Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Співпраця з ОТГ-запорука успіху

Співпраця з ОТГ-запорука успіху

19.03.2021| С. Іванова, завідувач сектору взаємодії з роботодавцями Снігурівської районної філії Миколаївського ОЦЗ Співпраця з ОТГ – запорука успіху. Налагодження й розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами є одним із пріоритетних завдань Снігурівської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості. З цією метою проводяться регулярні зустрічі керівника філії з головами об’єднаних територіальних громад Снігурівщини. На цей раз з головою Широківської ОТГ Сергієм Пересунько обговорені питання щодо зайнятості сільського населення, можливості створення нових робочих місць, в тому числі шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Не оминули керівники й питання легалізації зайнятості населення громади. Ними відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення. Сергій Пересунько зауважив, що громада зацікавлена в тому, щоб її мешканці були оформлені на законних підставах та отримували «білу» заробітну плату, адже податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення буджету громади. При обговоренні питання організації громадських робіт на території ОТГ Ірина Заприкут зазначила,щогромадські роботи для безробітних, особливо жителів сільської місцевості, це гарна можливість отримувати додатковий легальний дохід, а також допомога старостинським округам у наведенні ладу на їх територіях. Результатом проведеної зустрічі став підписаний «Договір про організацію громадських робіт та фінансування їх організації», відповідно до якого вже з початком наступного місяця 2 безробітних долучаться до громадських робіт на території Широківської громади.

10:52 19.03.2021

Подорож до музею

Подорож до музею

Пам'ятними для новопетрівчан є дати від 11 до 14 березня, які пов'язані з періодом німецько-радянської війни та визволенням нашого села від нацистських загарбників у 1944 році під час проведення Березнегувато-Снігурівської операції. 13 березня 2021 року завітали до Новопетрівського сільського історико-краєзнавчого музею 2 групи учнів закладів Широківської громади: Червонодолинської школи і Новопетрівської місцевої школи разом з адміністраціями і вчителями. Спілкуючись з дітьми, бачила у їх очах вогники допитловості, бажання пізнання і вивчення історії рідного краю. Так співпало, що 14 березня став Днем українського добровольця. 30 наших односельчан, в непростий для країни час відклали свої справи, професію та добровільно, за покликом серця, стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. ПАМ'ЯТАЙМО, БЕРЕЖІМО СЕБЕ І УКРАЇНУ!!!

13:27 15.03.2021

Зональні змагання між командами дівчат

Зональні змагання між командами дівчат

Згідно з Регламентом та діючими правилами змагань у ІІ групі Баштанського району на базі Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Широківської сільської ради 11 березня 2021 року проведено зональні змагання між командами дівчат Володимирівської, Горохівської, Широківської ОТГ на виконання наказу Комітету з фізичного виховання та спорту Миколаївського обласного відділення (філії) від 26 лютого 2021 року № 16 «Про проведення зональних змагань з баскетболу (дівчата) ХХ обласних Спортивних ігор серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2021 році». Підсумкові результати змагань порадували : І місце – команда дівчат Широківської ОТГ ІІ місце – команда дівчат Горохівської ОТГ ІІІ місце – команда дівчат Володимирівської ОТГ

10:57 11.03.2021

Увага!Сесія

Увага!Сесія

10 березня о 14:00 відбудеться ІІ пленарне засідання позачергової Y сесії 8 скликання Порядок денний позачергової Y сесії 8 скликання: Про призначення на посаду директора комунального підприємства «Червонодолинське». Про внесення доповнень до Комплексної програми соціального захисту населення „Турбота” Широківської сільської територіальної громади на 2021-2023 роки та Заходів щодо її виконання. Про затвердження Порядку надання одноразової матеріальної допомоги на поховання непрацюючих мешканців громади. Про затвердження проектної документації із землеустрою та проведення земельних торгів у формі аукціону.

14:14 09.03.2021

Проведення зональних змагань з баскетболу (

Проведення зональних змагань з баскетболу (

На виконання наказу Комітету з фізичного виховання та спорту Миколаївського обласного відділення (філії) від 26 лютого 2021 року № 15 «Про проведення зональних змагань з баскетболу (юнаки) ХХ обласних Спортивних ігор серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2021 році» згідно з Регламентом та діючими правилами змагань у ІІ групі Баштанського району на базі Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Широківської сільської ради 9 березня 2021 року проведено зональні змагання між командами Володимирівської, Горохівської, Широківської ОТГ. Головний суддя змагань Мушин М.Я., учитель фізкультури Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провів відповідно до Регламенту проведення змагань з баскетболу, засідання мандатної комісії. Під час наради головної суддівської колегії та представників команд оголошено систему проведення змагань визначену Регламентом, проведено жеребкування та складено календар ігор. До роботи суддівської колегії залучено учителя фізкультури Павлівського НВК Снігурівської міської ОТГ Предчука А.М. та учителя фізкультури Червонодолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Широківської сільської ради Ватюка О.О. Змагання проведено з дотриманням протиепідеміологічних заходів, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідеміологічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами). Підсумкові результати змагань: І місце – Горохівська ОТГ ІІ місце – Широківська ОТГ ІІІ місце – Володимирівська ОТГ

10:51 09.03.2021

Увага !Важлива інформація

Увага !Важлива інформація

ПОВІДОМЛЕННЯ RASFF ЩОДО ВИЯВЛЕННЯ НЕСАНКЦІОНОВАНОЇ РЕЧОВИНИ У НАСІННІ КУНЖУТУ Снігурівське міжрайонне управління інформує, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі-Головне управління) надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF № 2020.4713 – fup 2. Відповідно до повідомлення, стосовно виявлення несанкціонованої речовини – оксид етилену (?5 mg/kg – ppm) у насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер: H.Ch. Schobbers B.V., Venlo), де було використане при виготовленні енергетичних батончиків (виробник: The Bar Factory BV, Duiven; оптовик: Adventure Food BV, Utrecht) та експортовано до України (отримувач: The Climb Company, вул. Січових Стрільців, 8 а, м. Дніпро, 49000). Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган при виявленні невідповідності та вжиті заходи. У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Снігурівське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ломоносова, 12, м. Снігурівка, Миколаївська обл., 57301 тел.: (05162) 2-14-53 та e-mail: [email protected] Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

14:05 22.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора